(placeholder)

recente gedenkbeelden

(placeholder)
(placeholder)

Gedenkbeeld voor Gerard Roelofsen

Uitgangspunt was de wens van de opdrachtgeefster voor een liggende zerk. Ondanks dat steen zwaar is zou het een licht lijkende, zwevende steen moeten worden.

Eenvoud en soberheid waren daarnaast belangrijke uitgangspunten.

In een gesprek kwam het woord 'verbonden' op tafel. Een aanduiding dat de dood niet het einde is van een verbond.

Spelenderwijs kwam het idee om het woord letterlijk in al zijn eenvoud in de steen te hakken. het woord verbind de ene met de andere kant.

In de toekomst zal dit graf de functie van familiegraf gaan krijgen, er is ruimte genoeg voor aanvullende inscripties.Gedenkbeeld voor Gerard van Houdt

Wilma en haar kinderen wilden een grafmonument voor Gerard, de overleden echtgenoot en vader.

De elementen die ik gebruikt heb voor deze steen zijn geworteldheid en stevigheid (de boom als symbool). De vertakking in 8 gestileerde vormen (Wilma en 7 kinderen) en als laatste maar niet als onbelangrijkste onderdeel de tekst: 'Jezus zei: iedereen die in mij gelooft zal leven, ook als hij sterft'. De robuuste letters op de voorkant van het monument zijn afkomstig van een oud familiegraf, Gerard was een man met gevoel voor geschiedenis.


Gedenkbeeld voor dhr. en mevr. SchoonhovenGedenkbeeld voor dhr. en mevr. Sloot

Dit gedenkbeeld bestaat uit 2 stenen (Belgisch hardsteen met beschadigingen) die afkomstig zijn van de buitenplaats van boerderij De Vinkenhorst in Herwen (Gelderland). Dit is de boerderij waar dit echtpaar lang heeft gewerkt en gewoond. Voor de boerderij staat een oeroude boom die zich vertakt, dit beeld heb ik gebruikt voor het verdiepte reliƫf op beide stenen.

Samen met kinderen en kleinkinderen van Joke en Alfons hebben we het gedenkbeeld geplaatst.


Gedenkbeeld voor Gijs van Gestel

Op de begraafplaats van kasteel Rozendaal (bij Velp) hebben we in een van de eerste dagen van 2020 een beeld geplaats dat bestaat uit twee delen. Samen met de ouders van Gijs hebben we op klein formaat 'gespeeld' met blokjes en met de tekst die afkomstig was van hun overleden zoon.

De verschuiving (de knik) van de twee stenen t.o.v. elkaar en de opening in de steen werden gedurende het overleg (het ontwerpproces) steeds belangrijker als symbool.

De steen is een Franse kalksteen (Vaurion), een steen met een zachte uitdrukking.


(placeholder)