gerealiseerde gedenkbeelden

Gedenkbeeld voor Wim Grievink

De knotwilg kwam als afbeelding voor op de rouwkaart en bleek voor de familie een bijzonder symbool. In dit ontwerp zijn de gestileerde takken gecombineerd met de ruwe natuurlijke schors van de stam. De naam van Wim is gehakt in de klassieke Romeinse kapitaal.

Het beeld bestaat uit twee delen, het graf zal ooit een dubbel graf worden.

(placeholder)

Gedenkbeeld voor dhr. en mevr. Colenbrander (begraafplaats Terborg)

Na gesprekken met de kinderen van Gerrit en Jo Colenbrander bleven er een aantal essentiele dingen hangen. Het gras dat zo belangrijk was op het boerenbedrijf. Maar ook de ruimte die er was op de boerderij, paardebloemen en de verbondenheid van de twee ouders.


(placeholder)

Gedenkbeeld voor Stevie Yap (begraafplaats rustoord Nijmegen)

In het ontwerpproces voor dit gedenkbeeld speelde een gedicht van Stevie zelf een belangrijke rol. Het gedicht was zo toepasselijk dat het er wel op moest komen.

Daarnaast hebben we gesproken over de voorliefde van Stevie voor 'modern en strak'. Tijdens de gesprekken kwam de Spaanse beeldhouwer Cillida ter sprake. De abstracte beelden met geometrische vormen en gaten zijn de inspiratiebron geweest voor de rechterzuil waar de naam STEVIE uitgespaard is door een omgeving van gaten.


Gedenkbeeld voor Inge Hoogenhout (Zorgvlied Amsterdam)

Een zachte vorm in een harde steen.

Het silhouet van Inge is afkomstig van een foto die Frans meebracht in het gesprek over het monument. Het ander element in dit gedenkbeeld zijn de zacht golvende woorden die ontleend zijn aan een tekst die Frans voor Inge schreef: 'ik kan wel duizend woorden verzinnen met INGE erin'. Een aantal van deze woorden zijn terecht gekomen op de steen met steeds de letters INGE geaccentueerd.

Samen met ±14 familieleden, vrienden en verwanten hebben we op een zondag in maart de steen met zijn allen geschuurd.

Eind juni hebben we de steen geplaatst op een mooie plek op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam.


(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)
(placeholder)