Henk was een muzikaal mens, hij hield van muziek en zong ook zelf. Het beeld van de muziekmap die hij vasthield was een uitgangspunt voor het monument. Op het gedenkbeeld de tekst van Henk’s favoriete aria uit de Messiah van Händel: the trumpet shall sound and the dead shall be raised incorruptible, and we shall be changed.

Sjoerd Homme de Jong was afkomstig uit Friesland, vanuit de Friese graftraditie hebben we gezocht naar een vormgeving die een sobere en statige uitstraling zou hebben.

Sjoerd was leraar en ‘adieu monsieur le professeur’ was hier op zijn plaats.

(placeholder)
(placeholder)

In alle gevallen is het maken van een gedenkbeeld een bijzonder proces, bij dit monument waren vooral de ontmoetingen en de gesprekken met de 4 kinderen van Joep en Mimi heel mooi. In korte tijd hebben we een intensief en open contact gehad wat resulteerde in een prachtige dag bij de plaatsing van het monument. Hierboven een beeldverslag van de stappen onderweg en vooral ook het plaatsen van het gedenkbeeld.

Voor Joke wilde Gerard en Michel een monument voor in hun eigen tuin. In het monument zou (een deel) van de as van Joke opgenomen moeten worden.

Joke hield van zon en van bloemen, vanuit diverse schetsen is gekozen voor een halfronde bol met in de bovenkant een holling waar water in kan en waar de gestileerde voorstelling van een zonnebloem in gehakt is.

In de zuil waar de halfronde vorm op staat is aan de onderkant een uitsparing gemaakt voor de as.

(placeholder)

gerealiseerde gedenkbeelden 1

(placeholder)